dimarts, 22 de maig del 2012

Mackie Messer

Fa uns dies que no acaba d’engegar el nou post Lluís (III), hi ha massa soroll al voltant.
Avui classe d’estadística: Allò tan antic de si jo tinc dos pollastres i tu no en tens cap, en tenim un cada un.
Segons Unicef un 25 per cent dels nens d’espanya (en minúscula) son en situació de pobresa. Això vol dir que un de cada quatre nens no menja prou, té fred a l’hivern i la seva formació, com el seu creixement serà deficient.
Com que sabem que no hi ha pobres que visquin a Pedralbes ni a Matadepera, per exemple i d’acord amb la llei del pollastre inversa, resulta que hi ha barris al nostre voltant on una pila de nens tenen fred i gana. Oi que sona malament, oi que sembla demagògia?
Al diari parlen de les “semanas caribeñas” del Sr. Dívar ( President del Tribunal suprem) i les seves escapades a Marbella i Ceuta, amb escolta clar.
De Don JC I El Campechano i la seva familia de frikis.
Al mateix diari, o noticiari o telenotícies parlen de Bankia i Rato i la seva intervenció, de Bankia, no de Rato. La seva entrada a Borsa amb les pèrdues amagades per Rato (Ministre d’Aznar), Caja de Madrid, dirigida fins fa poc pel Sr. Blesa (Company de classe i amic de la infància d'Aznar) Bancaixa, dels Senyors Olivas i Camps (Dos Presidents del País Valencià). La CAM del Sr. Zaplana (Ministre d’Aznar i President del País Valencià).
Del dèficit amagat , sota les catifes?, al País Valencià, Castella Lleó i Madrid, Madrid d’Esperanza Aguirre, Ministre d’Aznar i de qui va ser el seu conseller Beteta , el responsable de controlar el correcte comportament financer de les Comunitats Autònomes (abans províncies) al govern del President Rajoy (Ministre d’Aznar). Ministres d’economia com el Sr De Guindos , Secretari d’Estat d’Economia del govern Aznar i antic assessor per Europa de Lehman Brothers i d’hisenda com Cristóbal Montoro, Ministre amb Aznar.
També parlen de les participacions industrials de Bankia, que no s’han venut per fer front al seu dèficit, la matriu d’Iberia, ACS i Florentino Pérez. De l’Aeroport de Barajas,de l’ AVE,del Pla Hidràulic.
Ah! el fitxatge de Cristiano Ronaldo finançat per Caja Madrid.
Tot això, totes aquestes pèrdues , convenientment sufragades amb els nostres diners, els que els treballadors confiem als governants, a l’Estat perquè tingui curà del bé comú, comú, de tots.
I tota aquesta colla de gent té alguna cosa en comú, sobrada preparació intel•lectual i professional, gran sobèrbia, catolicisme provat, utilitzen sovint paraules com Constitució o Espanya, s’han “forrat” amb pèrdues a les empreses que han gestionat, públiques o privades amb guanys privats i pèrdues públiques.
I Aznar al "Palco delk Bernabeu" amb Florentino Pérez.
Podriem parlar d’altres, en Millet, de la gestoria que es el govern de Catalunya, de Catalunya Caixa, del Banc d’Espanya, de la CNMV, de Bono, Zapatero, González, els sindicalistes consellers de caixes d'estalvis...
S’ha acabat la festa! diuen, vivíem pel damunt de les nostres possibilitats, diuen. Ara retallar, retallar educació, retallar sanitat, retallar serveis socials, retallar R+D+I, els nostres diners tenen altres destins i que els nostres joves vagin a Alemanya o Anglaterra a cercar feina, o també al Marroc.
Però el més greu és que una pila de nens i nenes tenen gana i fred i sense perspectives de futur. Es veu que han de pagar la festa de les llotges.
Penso en el Mackie Messer, Mack The Knife, Macky Navaja, Macki el Navalla, no el d’en Rubianes, el sòrdid i macabre Mackie de Brecht i Weill.

1 comentari:

Helena ha dit...

Aquesta llei del pollastre inversa, soni com soni, és, malauradament, la crua realitat perque sí, perque encara que no la veiem existeix... i és podria evitar...